Контакт
Website counter
Манастир Ваведења Пресвете Богородице - Београд ©2012
Улаз Почетна Свети покровитељи Историја обитељи Светиње манастира Основе Православља Молитвослов Библиотека Православни Београд Српски светитељи Издања  Духовници Пријатељи Видео-галерија Фото-галерија Аудио-галерија Архива Распоред богослужења Везе Контакт
Архиепископија београдско-карловачка
Православни храм је место посебног присуства Бога на Земљи. Човек у храму треба да се понаша са свештеним страхом да не би увредио величанственост светиње, да не би навукао на себе гнев Божји.
Одећа треба да буде скромна, да не пада у очи како не би привлачила погледе народа који се моли. Одећа не сме бити претерано отворена. Девојчицама и женама се забрањује да у храм долазе у панталонама и шортсевима. То је поштовање библијске заповести да се жена облачи у мушку одећу, а мушкарац у женску.
На службу треба долазити благовремено, 5-10 минута раније. Кад улази човек треба да се прекрсти, односно да се осени крсним знамењем и да начин поклон. На улазу мушкарци скидају капе, а жене покривају главу марамом. Марама је знак скромност. Апостол Павле је говорио да је покривена глава жене знак за анђеле.
У храму се не сме гласно говорити, не смеју се држати руке у џеповима, не сме се жвакати жвака. Без потребе не треба ићи по храму. Свеће треба палити и иконе целивати тако да се не ометају други људи који се моле.
Основе Православља
Порекло литургиjе Како се припремити за Причешће Значај Свете Тајне Причешћа у животу православног хришћанина Доследност и символика Литургиjе
Света Тајна Исповести Света Тајна 
Свештенства
Света Тајна Исповести
Света Тајна Исповести
Света Тајна Исповести
Света Тајна Исповести
Света Тајна Исповести
Света Тајна Исповести Света Тајна 
Јелеосвећења